Skořicová kolečka s karamelovou náplní
Seznam surovin
- mouka pšeničná hladká 200 gramů
- máslo 120 gramů
- žloutek 2 kusy
- cukr 60 gramů
- skořice 1 lžička
- mouka pšeničná hladká (na vál)
Na náplň:
- bonbony 90 gramů (Toffo (Orion))
- smetana na šlehání 1/2 decilitru
- máslo 50 gramů (změklé)
Na ozdobení:
Postup přípravy
Do mísy nasypeme mouku, cukr a mletou skořici, přidáme změklé máslo a žloutky nejprve krátkou menší vařečkou a pak rukama rychle, aby se máslo příliš nerozpouštělo, zpracujeme hladké těsto. Vytvarujeme z něj ne příliš silný váleček, zabalíme ho do mikrotenové fólie a necháme v chladu odpočinout.
Odleželé těsto rozválíme na pomoučeném válu na plát o síle stébla, vykrájíme z něj kolečka, opatrně je přeložíme na plech vyložený papírem na pečení, vložíme do trouby vyhřáté na 150 °C a upečeme dozlatova. Ihned po upečení horká kolečka přeložíme pomocí tenkého plochého nože na rovnou podložku a necháme vychladnout.
Bonbony zalijeme smetanou, opatrně na mírném ohni za stálého míchání zahřejeme a necháme bonbony rozpustit. Směs necháme zchladnout a než zcela ztuhne, rozmícháme ji se změklým máslem.
Upečená vychladlá kolečka slepíme po dvou připraveným krémem a přelijeme je na vrchu i po stranách rozehřátou čokoládovou polevou. Než poleva ztuhne, posypeme kolečka částečně ještě skořicovým cukrem a necháme v chladu rozležet.
Načítám komentáře...