Skořicové hromádky II
Seznam surovin
- cereálie 150 gramů (skořicové čtverečky Cini Minis)
- čokoládová poleva tmavá 70 gramů
- skořice 1/2 lžičky (mletá)
- pomerančová kůra 1 špetka (strouhaná)
Postup přípravy
Čokoládovou polevu rozlámeme na kousky a opatrně ji rozpustíme v horké vodní lázni. Přisypeme k ní mletou skořici a strouhanou pomerančovou kůru a dobře promícháme.
Připravenou směs vyjmeme z horké vodní lázně a stále mícháme, až začne směs chladnout a houstnout.
Růžky sladkých skořicových čtverečků namáčíme v čokoládové směsi a slepujeme je k sobě do malých hromádek, které necháme zaschnout a dobře ztuhnout.
Poznámka k receptu
Do sladkého krému můžete namáčet i jiné cereální lupínky, které máte rádi (například slazené cornflakes). Hromádky ale pak nebudou mít tak intenzivní skořicovou chuť.
Načítám komentáře...