Skořicové hvězdičky
Seznam surovin
- cukr moučkový 250 gramů
- mandle 200 gramů (mleté)
- mouka pšeničná polohrubá 100 gramů
- bílek 3 kusy
- švestková povidla 50 gramů
- skořice 1 lžíce (mletá)
- kakao 1 lžička
- rum 1 lžička
- mouka pšeničná hladká (na vál)
Postup přípravy
V míse smícháme cukr s bílky (lžíci cukru a lžičku bílků si necháme stranou na polevu). Přidáme mleté mandle, polohrubou mouku, kakao a mletou skořici a vypracujeme hladké těsto. Zabalíme ho do fólie a necháme asi 30 minut odpočinout.
Pak těsto rozválíme na pomoučeném válu na plát silný asi 2 mm a vykrojíme z něj formičkou dvě velikosti hvězdiček. Rozložíme je na plech vyložený papírem na pečení, vložíme do trouby vyhřáté na 170 °C a pečeme asi 10 minut. Upečené hvězdičky ihned sundáme z plechu a necháme na rovné podložce vychladnout.
Z odloženého cukru s bílkem umícháme vařečkou hustou bílou polevu, vychladlé menší hvězdičky jí potřeme a necháme zaschnout. Povidla rozmícháme s rumem, přilepíme jimi malé hvězdičky na velké a opět necháme zaschnout.
Načítám komentáře...