Skořicové hvězdy
Seznam surovin
- bílek 3 kusy
- cukr 250 gramů
- cukr vanilkový 1 balíček
- skořice 1 lžíce (mletá)
- ořechy lískové 350 gramů (mleté, nebo směs lískových oříšků a mandlí)
Postup přípravy
Z bílků za postupného přidávání obou druhů cukru ušleháme tuhý sníh a oddělíme z něj asi 2 lžíce. Do zbytku vmícháme mletou skořici a polovinu mletých mandlí s oříšky.
Vál posypeme vrstvou zbylých mandlí s oříšky, položíme na něj připravenou hmotu a rozválíme ji na plát silný asi 1 cm. Vykrojíme z něj formičkou hvězdy, přeneseme je na plech vyložený papírem na pečení a pokryjeme je tenkou vrstvou zbylého sněhu.
Hvězdy vložíme do trouby vyhřáté na 120 – 150 °C a velmi pozvolna je pečeme 30 - 45 minut (bílek na povrchu by se neměl zbarvit dohněda). Hotové hvězdy by neměly být úplně propečené, uvnitř musí zůstat vláčné a nadýchané.
Načítám komentáře...