Skořicové hvězdy

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Z bílků za postupného přidávání obou druhů cukru ušleháme tuhý sníh a oddělíme z něj asi 2 lžíce. Do zbytku vmícháme mletou skořici a polovinu mletých mandlí s oříšky.

Vál posypeme vrstvou zbylých mandlí s oříšky, položíme na něj připravenou hmotu a rozválíme ji na plát silný asi 1 cm. Vykrojíme z něj formičkou hvězdy, přeneseme je na plech vyložený papírem na pečení a pokryjeme je tenkou vrstvou zbylého sněhu.

Hvězdy vložíme do trouby vyhřáté na 120 – 150 °C a velmi pozvolna je pečeme 30 - 45 minut (bílek na povrchu by se neměl zbarvit dohněda). Hotové hvězdy by neměly být úplně propečené, uvnitř musí zůstat vláčné a nadýchané.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...