Skořicové preclíčky

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Do mísy nasypeme mouku, tmavý cukr a mletou skořici, přidáme změklé máslo a žloutky nejprve krátkou menší vařečkou a potom rukama zpracujeme rychle hladké těsto. Vytvarujeme z něj ne příliš silný váleček, zabalíme ho do mikrotenové fólie a necháme v chladu odpočinout.

Odleželé těsto přeložíme na vál poprášený hladkou moukou a nakrájíme ho na silnější plátky. Každý plátek pak rozválíme rukama na válu na váleček dlouhý asi 10 cm. Oba konce každého válečku z těsta uchopíme opatrně dvěma prsty, zatočíme je do středu, překřížíme je a lehce přitiskneme zpět k obvodu.

Preclíčky opatrně přeložíme na plech vyložený papírem na pečení, potřeme je rozšlehaným bílkem, posypeme rovnoměrně skořicovým cukrem, vložíme je do trouby vyhřáté na 150 °C a pečeme asi 12 minut dozlatova. Hotové skořicové preclíčky necháme vychladnout.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...