Skořicové preclíčky
Seznam surovin
- mouka pšeničná hladká 200 gramů
- máslo 120 gramů
- žloutek 2 kusy
- cukr hnědý 60 gramů
- skořice 1 lžička (mletá)
- mouka pšeničná hladká (na vál)
- bílek (na potření)
- cukr skořicový (na posypání)
Postup přípravy
Do mísy nasypeme mouku, tmavý cukr a mletou skořici, přidáme změklé máslo a žloutky nejprve krátkou menší vařečkou a potom rukama zpracujeme rychle hladké těsto. Vytvarujeme z něj ne příliš silný váleček, zabalíme ho do mikrotenové fólie a necháme v chladu odpočinout.
Odleželé těsto přeložíme na vál poprášený hladkou moukou a nakrájíme ho na silnější plátky. Každý plátek pak rozválíme rukama na válu na váleček dlouhý asi 10 cm. Oba konce každého válečku z těsta uchopíme opatrně dvěma prsty, zatočíme je do středu, překřížíme je a lehce přitiskneme zpět k obvodu.
Preclíčky opatrně přeložíme na plech vyložený papírem na pečení, potřeme je rozšlehaným bílkem, posypeme rovnoměrně skořicovým cukrem, vložíme je do trouby vyhřáté na 150 °C a pečeme asi 12 minut dozlatova. Hotové skořicové preclíčky necháme vychladnout.
Načítám komentáře...