Skořicové vinné cukroví
Seznam surovin
- máslo 150 gramů (změklé)
- mouka bezlepková 130 gramů
- žloutek 1 kus (velký)
- víno bílé 8 lžic (suché)
- cukr moučkový (promíchaný se skořicí)
Postup přípravy
1. Suroviny postupně smíchejte a vypracujte z nich hladké lesklé těsto (bezlepkové směsi a mouky hůře drží konzistenci, proto při jejich volbě vždy respektujte doporučení na obalu, nicméně platí, že potřebují oproti běžným receptům více „spojovacího materiálu“ - vejce a tuku). Zabalte ho do fólie a nechte alespoň 3 až 4 hodiny odpočinout v chladu.
2. Těsto vyválejte mezi fóliemi na plát o tloušťce přibližně 3 mm (Pozor, nepodsypávejte ani špetkou mouky!) a drobnými formičkami z něj vykrajujte různé tvary.
3. Klaďte je na plech s pečicím papírem a pečte při 180 °C (musí zůstat světlé). Ještě horké je opatrně obalujte v cukru, stejně jako vanilkové rohlíčky (variantou je, že křehké cukroví neobalíte, ale necháte ho rozložené vychladnout a pak zastříknete rozehřátou čokoládou - chce to ale velejemné zacházení).
Načítám komentáře...