Sladké koření

Seznam surovin

Na vanilku a badyán:

Na skořicové svitky:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Vanilka a badyán: Z mouky, cukru, žloutku, másla, lžíce kakaa a soli vypracujeme hladké těsto. Rozdělíme ho na dvě poloviny, do jedné přidáme badyán, do druhé vanilkové aroma a lžíci kakaa, obě části zabalíme do fólie a necháme asi půl hodiny odležet v chladu. Pak z těsta s badyánem utvoříme malinké kuličky, vytvarujeme z nich slzičky, na plechu s papírem na pečení je pomocí bílku slepíme do hvězdiček a do jednotlivých paprsků vmáčkneme tupou strnou nože drážky. Z vanilkového těsta utvoříme tenké válečky, které lehce zploštíme a konce vytvarujeme jako vanilkový lusk. Přidáme je na plech k hvězdičkám a vše upečeme při 150 °C (asi 8 – 10 minut). Hvězdičky po vychladnutí ozdobíme rozehřátou hořkou čokoládou.

Skořicové svitky: Z pomerančové šťávy, mouky, cukru, rozpuštěného másla, skořice a kakaa umícháme hladké těsto. Rozetřeme ho přes šablonu s pěti oválnými otvory o velikosti asi 10 x 8 cm na plech s papírem na pečení a pečeme při 140 °C, dokud na hmotě nepřestanou nabíhat a praskat drobné puchýřky a okraje nezačnou tmavnout. Oválky vyjmeme z trouby a i s papírem na pečení je necháme zchladnout na válu. Jakmile je můžeme vzít do ruky, stočíme každý oválek kolem užší kovové trubičky, necháme vychladnout a ztvrdnout a pak ho opatrně z trubičky stáhneme. Pokud oválky během stáčení ztvrdnou nebo se při stáčení lámou, znovu je chvilku ohřejeme v troubě.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...