Sladké ravioly
Seznam surovin
Na těsto:
- mouka pšeničná hladká 280 gramů
- máslo 250 gramů
- žloutek 3 kusy
- voda 1 lžíce (studená)
- citronová kůra 1 lžička (strouhaná)
- vanilka 1 špetka (dřeň vyškrábaná z lrozkrojeného usku)
- sůl 1 špetka
Na náplň:
- marmeláda 1/2 hrnku (třešňová, tužší)
Kromě toho:
- mouka pšeničná hladká (na vál)
- vejce (na potření)
- cukr krystal 1/2 hrnku (na posypání)
Postup přípravy
Na vál nasypeme mouku, přidáme nakrájené máslo, žloutky, vodu, citronovou kůru, vanilku a sůl a vypracujeme hladké vláčné těsto. Zabalíme ho do mikrotenové fólie a necháme 1 – 2 hodiny odležet v chladničce.
Odleželé těsto rozválíme na pomoučeném válu na plát silný asi 3 mm a vykrojíme z něj kolečka o průměru 4 – 5 cm. Na polovinu koleček dáme trochu marmelády, okraje koleček potřeme rozšlehaným vejcem, kolečka přeložíme na půlky a okraje k sobě lehce přitiskneme.
Taštičky rozložíme na plech vyložený papírem na pečení asi 2 cm od sebe a povrch propícháme vidličkou. Vložíme je do trouby vyhřáté na 175 °C a pečeme 9 – 11 minut, dokud okraje nezačnou zlátnout.
Ještě teplé ravioly posypeme krystalovým cukrem a necháme vychladnout.
Poznámka k receptu
Okraje můžete po vychladnutí ozdobit tenkými linkami bílé čokoládové polevy.
Načítám komentáře...