Šlehačkové cukroví
Seznam surovin
- mouka pšeničná polohrubá 3,33 hrnku
- smetana na šlehání 1 kelímek (33%)
- tuk ztužený (100%) 1 hrnek
- citronová kůra 1 lžička
- cukr vanilkový 1 balení
- sůl 1 špetka
- cukr moučkový 1 hrnek (na obalení)
Postup přípravy
Změklý tuk osolíme, přidáme cukr, kůru a vešleháme mouku a smetanu. Vypracujeme hladké těsto. Připravené těsto necháme zabalené do fólie odležet hodinu v lednici.
Těsto vyválíme na pomoučeném válu na plát silný asi 0,5 cm a tvořítky z něj vykrájíme stejně velké kousky. Pečeme v troubě vyhřáté na 180°C asi 5 minut.
Ještě horké cukroví ihned po upečení obalíme v moučkovém cukru a necháme vychladnout. Nakonec je necháme v temnu a chladu rozležet nejméně do druhého dne.
Poznámka k receptu
Kontrola jen přes sklo! Při pečení šlehačkového cukroví neotvírejte troubu, jinak těsto správně nevyběhne.
Načítám komentáře...