Šlehačkové cukroví II
Seznam surovin
- mouka pšeničná polohrubá 500 gramů
- tuk ztužený (100%) 250 gramů
- smetana na šlehání 2,5 decilitru
- mouka pšeničná polohrubá (na vál)
- cukr moučkový (na obalení)
Postup přípravy
Do mísy nasypeme polohrubou mouku, přidáme nastrouhaný ztužený tuk, přilijeme smetanu ke šlehání a vypracujeme hladké těsto, které zakryjeme fólií a necháme v chladu asi 30 minut odležet.
Pak těsto přeložíme na pomoučený vál, rozválíme ho na plát a vykrojíme z něj formičkou různé menší tvary. Rozložíme je na plech vyložený papírem na pečení, vložíme do trouby vyhřáté na 190 °C a upečeme do světle žluta (asi 10 – 12 minut).
Ještě teplé cukroví obalíme v moučkovém cukru a necháme vychladnout.
Poznámka k receptu
Cukroví bude ještě chutnější, když na obalení použijete moučkový cukr smíchaný s vanilinovým cukrem nebo moučkový cukr ovoněný pravou vanilkou.
Načítám komentáře...