Slepenky
Seznam surovin
- mouka pšeničná hladká 210 gramů
- máslo 150 gramů
- cukr 70 gramů
- žloutek 2 kusy
- sůl 1 špetka
- mouka pšeničná hladká (na vál)
Na náplň:
- čokoláda mléčná 60 gramů
- arašídové máslo 30 gramů
Postup přípravy
V míse smícháme hladkou mouku s cukrem, přidáme nakrájené změklé máslo, žloutky a špetku soli a vypracujeme hladké těsto. Rozválíme ho na pomoučeném válu rukama do tvaru válečku o průměru asi 3 cm, nakrájíme ho na plátky silné asi 3 mm a rozložíme je na plech vyložený papírem na pečení. Vložíme je do trouby vyhřáté na 175 °C a pečeme asi 10 minut. Upečené placičky ihned sundáme z plechu a necháme vychladnout.
Mléčnou čokoládu rozlámeme na kousky a opatrně rozpustíme v misce ponořené do horké vodní lázně. Přidáme k ní arašídové máslo a dobře promícháme.
Vychladlé placičky slepíme po dvou připravenou náplní, pomocí papírového kornoutku je ozdobíme linkami rozehřáté bílé čokoládové polevy, posypeme curkovými kuličkami a necháme zaschnout.
Poznámka k receptu
Placičky ozdobené barevnými kuličkami vypadají vesele a budou je milovat hlavně děti. Ovšem ozdobit je můžete i jinak. Zkuste je potřít čokoládovou polevou a posypat nasekanými nesolenými arašídy, které budou chuťově ladit s náplní připravenou z arašídového másla.
Načítám komentáře...