Slepované rumové placičky
Seznam surovin
- mouka pšeničná hladká 250 gramů
- cukr hnědý 120 gramů
- vejce 1 kus
- máslo 60 gramů
- ořechy lískové 60 gramů (mleté)
- rozinky 60 gramů
- smetana zakysaná 0,7 decilitru
- rum 1/2 decilitru
- kypřící prášek do pečiva 1 lžička
- muškátový oříšek 1 špetka
- sůl 1 špetka
- jedlá soda (na špičku nože)
Na náplň:
- čokoláda hořká 100 gramů
- smetana na šlehání 1/3 decilitru
Postup přípravy
Rozinky zalijeme rumem, krátce je prohřejeme v šálku v mikrovlnné troubě a necháme chladnout.
Mezitím v míse vyšleháme změklé máslo s cukrem do pěny, přidáme vejce a dále šleháme. Postupně do pěny přišleháme mouku s práškem do pečiva, jedlou sodou, špetkou soli, muškátovým oříškem a mletými oříšky a po částech vmícháme zakysanou smetanu. Na závěr do těsta vmícháme prochladlé rozinky s rumem.
Připravené těsto rozdělíme lžící na plech vyložený papírem na pečení do úhledných hromádek, vložíme je do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme 7 – 9 minut. Upečené placičky necháme vychladnout.
Hořkou čokoládu rozlámeme na kousky a rozpustíme ji ve vodní lázni. Přilijeme vařící smetanu a dobře promícháme. Upečené vychladlé placičky slepíme po dvou připraveným krémem a necháme ztuhnout.
Načítám komentáře...