Smetanové sušenky
Seznam surovin
- mouka pšeničná hladká 200 gramů
- smetana zakysaná 100 gramů
- tuk 50 gramů (změklý)
- žloutek 1 kus
- kypřící prášek do pečiva 1/2 balíčku
- citronová kůra 1 špetka (strouhaná)
Na ozdobení:
Postup přípravy
V míse smícháme mouku s práškem do pečiva a citronovou kůrou, přidáme změklý tuk, žloutek a zakysanou smetanu (lžíci smetany si necháme stranou) a vypracujeme hladké těsto.
Rozválíme ho mezi dvěma fóliemi na plát silný asi 3 mm a vykrájíme z něj měsíčky nebo jiné malé tvary. Rozložíme je na plech vyložený papírem na pečení, potřeme je zbylou smetanou a posypeme drcenými mandlemi. Sušenky vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 11 minut do světle zlatavé barvy.
Upečené sušenky po vychladnutí ozdobíme karamelem nebo rozehřátou čokoládou a necháme zaschnout.
Načítám komentáře...