Sněhové pusinky
Seznam surovin
- bílek 3 kusy
- sůl 1 špetka
- cukr krystal 175 gramů
Postup přípravy
1. Troubu předehřejte na 140 °C, dva plechy vyložte pečicím papírem. Do čisté nádoby na šlehání nalijte bílky, přidejte sůl a začněte šlehat na nejnižší rychlost 1 minutu. Zvyšte výkon na prostřední rychlost a šlehejte 2 - 3 minuty nebo do doby, kdy jsou bílky již pevné.
2. Pokračujte ve šlehání a po lžících přidávejte cukr. Každou dávku cukru opravdu dobře zašlehejte. Jakmile je všechen cukr zapracován do bílků, šlehejte dalších 10 minut. Pokud chcete, můžete v této fázi přidat potravinářské barvivo.
3. Bílkovou hmotu přendejte do zdobicího sáčku a nastříkejte na připravený plech s pečicím papírem libovolné tvary.
4. Pečte 40 minut. Pokud budete péct oba plechy najednou nad sebou, v polovině doby pečení je prohoďte. Pusinky nechte chladnout ve vypnuté, pootevřené troubě.
Poznámka k receptu
Pusinky jsou letos v kurzu, světoví cukráři za ně sklízejí potlesk. Na 20 - 30 kusů.
Načítám komentáře...