SNĚHOVÉ STROMEČKY ALIAS PUSINKY

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Bílky se špetkou soli dejte do čisté, suché a pečlivě odmaštěné mísy. Šlehejte nejprve asi minutu nízkou rychlostí, aby se spojily. Pak zvyšte na střední rychlost, a jakmile se začne tvořit pěna, postupně zašlehejte asi polovinu cukru. Šlehejte ještě 5 minut a teprve pak zašlehejte i zbylý cukr. Zvyšte rychlost na maximum a pokračujte ve šlehání. Než vznikne dokonale tuhý sníh, bude to trvat ještě asi 20 minut.

2. Troubu předehřejte na 160 °C, plechy vyložte pečicím papírem. Připravte si zdobicí sáček s úzkou plochou špičkou (často se jí říká špička na okvětní plátky), naplňte ho sněhem a plynulým pohybem nastříkejte stromečky. Ozdobte je cukrářským zdobením a pečte asi 1 hodinu, dokud nejsou suché a snadno se nesloupnou z papíru. Pusinky snadno zvlhnou, proto je uchovávejte ve vzduchotěsné nádobě.

Poznámka k receptu

Dejte letos pusinkám nevšední tvar. Kromě toho, že jsou neuvěřitelně dobré, jimi můžete ozdobit i vánoční stromeček nebo dárky.

2 plechy

Hodnocení: 1,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 1

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...