SNĚHOVÉ STROMEČKY ALIAS PUSINKY
Seznam surovin
- bílek 2 kusy
- cukr krupice 125 gramů
- sůl 1 špetka
- cukrářské zdobení (vetvaru kuliček)
Postup přípravy
1. Bílky se špetkou soli dejte do čisté, suché a pečlivě odmaštěné mísy. Šlehejte nejprve asi minutu nízkou rychlostí, aby se spojily. Pak zvyšte na střední rychlost, a jakmile se začne tvořit pěna, postupně zašlehejte asi polovinu cukru. Šlehejte ještě 5 minut a teprve pak zašlehejte i zbylý cukr. Zvyšte rychlost na maximum a pokračujte ve šlehání. Než vznikne dokonale tuhý sníh, bude to trvat ještě asi 20 minut.
2. Troubu předehřejte na 160 °C, plechy vyložte pečicím papírem. Připravte si zdobicí sáček s úzkou plochou špičkou (často se jí říká špička na okvětní plátky), naplňte ho sněhem a plynulým pohybem nastříkejte stromečky. Ozdobte je cukrářským zdobením a pečte asi 1 hodinu, dokud nejsou suché a snadno se nesloupnou z papíru. Pusinky snadno zvlhnou, proto je uchovávejte ve vzduchotěsné nádobě.
Poznámka k receptu
Dejte letos pusinkám nevšední tvar. Kromě toho, že jsou neuvěřitelně dobré, jimi můžete ozdobit i vánoční stromeček nebo dárky.
2 plechy
Načítám komentáře...