Strojkové cukroví
Seznam surovin
- mouka pšeničná polohrubá 250 gramů
- tuk ztužený (100%) 125 gramů
- moučka škrobová 125 gramů
- cukr moučkový 125 gramů
- vejce 1 kus
- žloutek 1 kus
- kypřící prášek do pečiva 1/2 balíčku
- šťáva citronová 1/2 lžičky
- marmeláda 100 gramů (pikantní, např. pomerančová se zázvorem, rybízová nebo višňová)
- čokoládová poleva tmavá 80 gramů (na potření)
Postup přípravy
Mouku smícháme se škrobovou moučkou, cukrem a práškem do pečiva, přistrouháme ztužený tuk, přidáme vejce, žloutek a citronovou šťávu a vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do fólie a necháme hodinu odpočinout v chladu.
Pak těsto znovu propracujeme, vtlačíme ho do ručního mlýnku s nástacem na cukroví a vystupující pruh těsta krájíme na požadovanou délku. Kousky těsta klademe na plech vyložený papírem na pečení, vložíme je do trouby vyhřáté na 180 °C a upečeme dorůžova.
Upečené kousky necháme vychladnout, pak je po dvou slepíme zavařeninou a po zaschnutí vždy polovinu každého kousku potřeme rozehřátou čokoládovou polevou a necháme dobře zaschnout.
Načítám komentáře...