Sultánky

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Na vál nasypeme hladkou mouku, přidáme změklý tuk, cukr a jemně nastrouhané lískové oříšky a vše dobře zpracujeme, až vznikne hladké těsto. Rozválíme ho mezi dvěma fóliemi na plát silný asi 2 mm a vykrájíme z něj obdélníčky nebo jiné libovolné tvary. Přeložíme je na suchý plech, vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a upečeme dorůžova.

Upečené obdélníčky necháme vychladnout a pak je po dvou slepíme pikantní zavařeninou.

Na závěr sultánky potřeme kakaovou nebo čokoládovou polevou a když zaschne, každou ozdobíme ještě pomocí kornoutku z papíru na pečení dvěma linkami bílé polevy a půlkou oloupaného lískového oříšku.

Poznámka k receptu

Pokud do těsta použijete mleté vlašské ořechy, ozdobte upečené vychladlé sultánky kakaovou polevou a půlkami vlašských ořechů. A klidně můžete z těsta vykrojit i jiné tvary, třeba kolečka.

Trváte-li na tom, že v cukroví s názvem sultánky musí být alespoň nějaké rozinky, ozdobte slepené kousky bílou citronovou polevou a než zaschne, přilepte na každý kousek cukroví několik malých rozinek.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...