Sváteční nugát
Seznam surovin
- piškoty 70 gramů (rozemleté)
- cukr moučkový 50 gramů
- tuk 50 gramů (kvalitní)
- ovoce kandované 50 gramů
- vejce 1 kus
- rozinky 20 gramů (nasekané)
- rum 2 lžíce
- kakao 1 lžíce (kvalitní)
Postup přípravy
V míse utřeme změklý tuk s vejcem na hladký krém. Přidáme, moučkový cukr, polovinu rozemletých piškotů, rum a kakao a dobře promícháme.
Kandované ovoce nasekáme nadrobno a promícháme ho s druhou polovinou rozemletých piškotů. Pak obě připravené hmoty promícháme, přidáme nadrobno nasekané rozinky a znovu dobře promícháme.
Ze vzniklého těsta utvoříme váleček, zabalíme ho do pergamenového papíru, potravinářské fólie nebo celofánu a necháme zaschnout v chladu.
Před podáváním ztuhlý váleček rozbalíme a nakrájíme ho ostrým nožem na úhledná stejná kolečka.
Načítám komentáře...