Švestkový salámek
Seznam surovin
- švestky sušené 300 gramů (bez pecek)
- ovoce kandované 100 gramů (směs)
- piškoty 100 gramů (drcené)
- melasa 2 lžíce
- cukr moučkový 2 lžíce
- rum 1 lžíce
- kakao (na obalení)
Postup přípravy
Sušené švestky nakrájíme na kousky a po částech je rozmixujeme v elektrickém robotu na pastu (jsou-li švestky moc tuhé, povaříme je nejprve ve vodě se lžící cukru).
Pastu vložíme do mísy, přidáme drobně nakrájené kandované ovoce, drcené piškoty, melasu, rum a moučkový cukr a vypracujeme tuhé těsto (podle potřeby ho můžeme ještě zahustit drcenými piškoty). Těsto vložíme do vhodné podlouhlé formy vyložené mikrotenovou fólií a uložíme na dva dny do chladničky, aby ztuhlo a proleželo se.
Ztuhlý salám vyjmeme z formy, obalíme ho v kakau a nakrájíme ostrým nožem na plátky.
Načítám komentáře...