Švestkový salámek

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Sušené švestky nakrájíme na kousky a po částech je rozmixujeme v elektrickém robotu na pastu (jsou-li švestky moc tuhé, povaříme je nejprve ve vodě se lžící cukru).

Pastu vložíme do mísy, přidáme drobně nakrájené kandované ovoce, drcené piškoty, melasu, rum a moučkový cukr a vypracujeme tuhé těsto (podle potřeby ho můžeme ještě zahustit drcenými piškoty). Těsto vložíme do vhodné podlouhlé formy vyložené mikrotenovou fólií a uložíme na dva dny do chladničky, aby ztuhlo a proleželo se.

Ztuhlý salám vyjmeme z formy, obalíme ho v kakau a nakrájíme ostrým nožem na plátky.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...