Švestky v marcipánu
Seznam surovin
- marcipán 250 gramů
- švestky sušené 1 balíček ((větší, šťavnaté, bez pecek))
- mandle 50 gramů ((nebo lískové ořechy))
- koňak (40%) 1 decilitr ((nebo rum))
- marmeláda 4 lžíce (řidší, podle vlastní chuti)
- cukr moučkový (na vál)
Postup přípravy
Švestky vložíme do vhodné sklenice, zalijeme je koňakem nebo rumem a vše zahřejeme v mikrovlnné troubě (ale nevaříme). Pak sklenici uzavřeme a švestky necháme stát do druhého dne, aby dobře nasákly alkoholem.
Mandle nebo oříšky nasypeme na plech vyložený papírem na pečení a vložíme na několik minut do trouby vyhřáté na 180 °C (nebo je opatrně nasucho opražíme na pánvi). Mandle (oříšky) necháme vychladnout a pak je nasekáme nahrubo.
Marcipánovou hmotu rozválíme na válu poprášeném moučkovým cukrem na tenký plát a rádýlkem ho nakrájíme na proužky. Švestky vyjmeme z alkoholu, necháme je dobře odkapat a pak každou obtočíme proužkem marcipánu. Zabalené švestky potřeme marmeládou a obalíme v nasekaných mandlích nebo oříšcích.
Načítám komentáře...