Švýcarské dortíčky

Seznam surovin

Na ozdobení:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Vanilkové lusky podélně rozřízneme ostrým nožem a hranou nože z nich vyškrábeme černá semínka. V míse smícháme mouku s moučkovým cukrem, přidáme nakrájené změklé máslo, nastrouhanou limetkovou kůru, mletý anýz a semínka z vanilkového lusku a dobře promícháme. Pak směs vyšleháme (nejlépe ve šlehacím strojku), ale ne zcela. Jen tak, aby hmota byla pevná. Naplníme ji do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou a naplníme ji do papírových košíčků na pečení (celkem asi 40).

Košíčky ozdobíme podle vlastní chuti a fantazie (například kousky kandovaného ovoce), rozložíme je na plech, vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme asi 20 minut.

Jsou-li po této době košíčky zlatavé a těsto propečené (vyzkoušíme to zapíchnutím párátka do jednoho košíčku – musí po vytažení zůstat suché a čisté) vyjmeme je, necháme vychladnout a na závěr je dozdobíme opět podle vlastní chuti (například lentilkami, oříšky, barevnými minipusinkami nebo barevnou čokoládou).

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...