Tající sušenkoví sněhuláci (cca 25 ks)
Seznam surovin
- mouka pšeničná hladká 300 gramů (na křehké pečivo)
- vejce 1 kus
- máslo 130 gramů (změklé)
- citronová kůra (jemně strouhaná z 1/2 citronu)
- skořice 1 lžička
- marshmallow 1 balení (plus balení mini marshmallow, pokud chcete sněhulákům dělat klobouk)
- bílek 1 kus (na polevu)
- cukr moučkový 150 gramů (na polevu)
- šťáva citronová 1 lžička (na polevu)
- kakao holandské (na polevu)
- cukrové perličky (na ozdobu)
Postup přípravy
1. Ze všech uvedených ingrediencí vypracujte hladké těsto.
2. Těsto zabalte do potravinové folie a uložte do lednice asi na 1 hodinu.
3. Z těsta vyválejte placku silnou asi 4 mm a skleničkou vykrajujte stejně velká kolečka.
4. Kolečka klaďte na pečicím papírem vyložený plech a pečte na 180 °C dorůžova.
5. Připravte si polevu - vyšlehejte cukr s bílkem a citronovou polevou do mírně tekuté směsi.
6. Na vychladlé sušenky cukrovou polevou vytvořte zdobení připomínající tající sníh a do něj položte jeden marshmallow bonbon.
7. Část polevy smíchejte s kakaem, aby se obarvila nahnědo a dozdobte marshmallows i sušenku tak, aby měl sněhulák obličej a ruce. Přidejte knoflíky poházené v tajícím sněhu a poté nechte vše zaschnout.
8. Pomocí cukrové polevy můžete sněhulákům přilepit na hlavu mini marshmallows tak, aby připomínaly klobouk.
Načítám komentáře...