Tatrankové koule
Seznam surovin
- sušenka tatranka 3 kusy (každá 50 g)
- Hera 125 gramů
- cukr moučkový 125 gramů
- rum 2 lžíce
- ořechy lískové 1 lžíce (mleté, opražené)
- čokoládová poleva tmavá 120 gramů (na obalení)
Postup přípravy
Tatranky rozlámeme na menší kousky, nasypeme je do nožového mixéru a rozmixujeme je na jemnou drť, kterou nasypeme do mísy. Přidáme rozpuštěnou Heru, cukr, oříšky a rum. Vše důkladně promícháme a hmotu necháme ztuhnout v chladu.
Ze ztuhlé hmoty oddělujeme malé kousky a v dlaních z nich utvoříme kuličky, které necháme oschnout.
Čokoládovou polevu rozpustíme, vždy část nalijeme do malé misky, kuličky v ní jednu po druhé krouživými pohyby ze všech stran obalíme a necháme dobře ztuhnout.
Poznámka k receptu
Po namočení do čokoládové polevy můžete kuličky ještě obalit v mletých lískových oříšcích.
Načítám komentáře...