Teplé čokoládové dortíky
Seznam surovin
- čokoláda hořká 125 gramů
- máslo 125 gramů
- vejce 4 kusy
- cukr krupice 65 gramů
- čokoláda 50 gramů (kvalitní)
- mouka pšeničná hladká 40 gramů
Postup přípravy
Máslo s hořkou čokoládou nakrájíme na kousky, vložíme je do kovové misky, kterou ponoříme do horké vodní lázně a máslo s čokoládou necháme rozpustit.
V jiné misce smícháme vejce s cukrem, také je vložíme do horké vodní lázně a vyšleháme do pevné pěny. Obě hmoty opatrně spojíme, lehce vmícháme hladkou mouku a směs ochutíme likérem.
Vzniklou hmotu naplníme do malých vymazaných a vysypaných formiček a do středu každého dortíku ještě vmáčkneme menší kousek čokolády. Naplněné formičky uložíme asi na hodinu v chladu.
Před podáváním vychlazené dortíky ve formičkách rozložíme na plech, vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 10 minut. Upečené dortíky opatrně vyklopíme z formiček a ihned podáváme, ozdobené podle vlastní chuti (šlehačkou, ovocem apod.).
Poznámka k receptu
Máslo s čokoládou můžete rozpustit i v mikrovlnné troubě. Hlídejte ale teplotu. Nesmí být vysoká, aby se čokoláda nepřehřála.
Načítám komentáře...