Trubičky s nugátovou náplní

Seznam surovin

Na krém:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Hladkou mouku smícháme s jedlou sodou a moučkovým cukrem, přidáme med a vejce a vypracujeme hladké těsto. Rozválíme ho na pomoučeném válu na tenký plát a nakrájíme ho na čtverečky o velikosti asi 5 x 5 cm. Každý čtvereček těsta natočíme na kovovou trubičku potřenou tukem a trubičky rozložíme na plech vyložený papírem na pečení (tak, aby spoj těsta byl dole). Vše vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a těsto pečeme asi 12 minut dozlatova. Upečené trubičky necháme chvilku prochladnout, pak je opatrně stáhneme z kovových trubiček a necháme vychladnout.

Mezitím připravíme krém. V misce vyšleháme vejce do pěny, misku položíme nad hrnec s vroucí vodou (nad páru) a za stálého šlehání přidáváme moučkový cukr, kakao a nastrouhanou čokoládu. Když se vše rozpustí a spojí, misku odstavíme a směs necháme vychladnout. Mezitím ušleháme máslo s krupicovým cukrem do pěny a postupně přidáváme ušlehanou směs (máslo i ušlehaná směs musí mít stejnou teplotu, jinak se krém srazí!). Krém ihned naplníme do cukrářského sáčku a nastříkáme ho do vychladlých trubiček.

Čokoládu na ozdobení rozehřejeme ve vodní lázni, namočíme v ní oba konce naplněných trubiček a necháme zaschnout.

Poznámka k receptu

Pokud nemáte kovové trubičky, upečte čtverečky těsta, ještě horké je natočte na silnější násadu vařečky a nechte vychladnout.

Hodnocení: 4,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 4

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...