Trubičky s nugátovou náplní
Seznam surovin
- mouka pšeničná hladká 340 gramů
- cukr moučkový 250 gramů
- vejce 2 kusy
- med 80 gramů
- jedlá soda 1/2 lžičky
- mouka pšeničná hladká (na vál)
- čokoláda (na ozdobení konců trubiček)
Na krém:
- máslo 250 gramů
- cukr krupice 180 gramů
- vejce 3 kusy
- cukr moučkový 50 gramů
- čokoláda na vaření 50 gramů
- kakao 2 lžíce
Postup přípravy
Hladkou mouku smícháme s jedlou sodou a moučkovým cukrem, přidáme med a vejce a vypracujeme hladké těsto. Rozválíme ho na pomoučeném válu na tenký plát a nakrájíme ho na čtverečky o velikosti asi 5 x 5 cm. Každý čtvereček těsta natočíme na kovovou trubičku potřenou tukem a trubičky rozložíme na plech vyložený papírem na pečení (tak, aby spoj těsta byl dole). Vše vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a těsto pečeme asi 12 minut dozlatova. Upečené trubičky necháme chvilku prochladnout, pak je opatrně stáhneme z kovových trubiček a necháme vychladnout.
Mezitím připravíme krém. V misce vyšleháme vejce do pěny, misku položíme nad hrnec s vroucí vodou (nad páru) a za stálého šlehání přidáváme moučkový cukr, kakao a nastrouhanou čokoládu. Když se vše rozpustí a spojí, misku odstavíme a směs necháme vychladnout. Mezitím ušleháme máslo s krupicovým cukrem do pěny a postupně přidáváme ušlehanou směs (máslo i ušlehaná směs musí mít stejnou teplotu, jinak se krém srazí!). Krém ihned naplníme do cukrářského sáčku a nastříkáme ho do vychladlých trubiček.
Čokoládu na ozdobení rozehřejeme ve vodní lázni, namočíme v ní oba konce naplněných trubiček a necháme zaschnout.
Poznámka k receptu
Pokud nemáte kovové trubičky, upečte čtverečky těsta, ještě horké je natočte na silnější násadu vařečky a nechte vychladnout.
Načítám komentáře...