Tvarohové hvězdičky

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Droždí promícháme s mlékem a cukrem. Do mouky rozemneme máslo, přidáme rozmíchané droždí, měkký tvaroh, citronovou kůru a špetku soli a vypracujeme hladké těsto. Vytvoříme z něj kouli, vložíme ji do hrnce se studenou vodou (musí být zcela ponořená) a těsto necháme takto kynout 2 hodiny (mělo by vyplavat na hladinu).

Vykynuté těsto vyjmeme z vody, osušíme ho a rozválíme na pomočeném válu na plát silný jako stéblo. Vykrájíme z něj formičkou hvězdičky a v polovině z nich ještě vykrojíme ve středu malé kolečko. Přeložíme je na plech vyložený papírem na pečení a v troubě vyhřáté na 160 °C upečeme dorůžova. Upečené hvězdičky ihned sejmeme z plechu a hvězdičky s vykrojeným kolečkem ještě za tepla obalíme v moučkovém cukru.

Po vychladnutí potřeme nepocukrované hvězdičky jahodovou marmeládou a přilepíme na ně pocukrované hvězdičky s vykrojeným kolečkem.

Poznámka k receptu

Pokud nemáte jahodovou marmeládu (nejlépe domácí), nahraďte ji jinou pikantní, například rybízovou nebo malinovou.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...