Tvarohové polštářky
Seznam surovin
- tvaroh měkký 200 gramů (polotučný)
- mouka pšeničná hladká 200 gramů
- tuk 120 gramů (změklý)
- sůl 1 špetka
- mouka pšeničná hladká (na vál)
- cukr moučkový (na obalení)
Na náplň:
- sýr krémový 80 gramů (Lučina, bez příchuti)
- žloutek 1 kus
- cukr moučkový 2 lžíce
- mléko 1 lžička
- citronová kůra 1 špetka (strouhaná)
Postup přípravy
V míse smícháme tvaroh s tukem, moukou a solí a vypracujeme jemné těsto, které necháme odležet.
Mezitím připravíme náplň. V misce smícháme lučinu s moučkovým cukrem, přidáme půl žloutku a strouhanou citronovou kůru a dobře promícháme.
Odleželé těsto rozválíme na pomoučeném válu na co nejtenčí plát. Na polovině si tupou stranou nože naznačíme obdelníčky o rozměrech asi 4 x 3 cm. Do středu každého dáme na špičku nože náplně, naznačené okraje potřeme zbytkem žloutku rozmíchaným s mlékem a volnou polovinu těsta přehneme přes naplněnou. Těsto prsty v potřených okrajích lehce přimáčkneme a ostrým nožem nebo formičkou naplněný plát nakrájíme na obdélníčky. Rozložíme je na plech vyložený papírem na pečení, vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 17 minut, dokud se polštářky pěkně nenafouknou a těsto nezrůžoví.
Upečené poštářky ihned sundáme z plechu, ještě teplé je obalíme v moučkovém cukru a necháme vychladnout.
Načítám komentáře...