Vaflové oválky s krémem
Seznam surovin
- mouka pšeničná hladká 320 gramů
- máslo 320 gramů
- cukr moučkový 160 gramů
- ořechy lískové 150 gramů (mleté)
- vejce 1 kus (malé)
- cukr vanilkový 1 balíček
- skořice 1 špetka (mletá)
- sůl 1 špetka
- mouka pšeničná hladká (na vál)
- nutella (na slepení)
- čokoládová poleva tmavá (hodně tmavá a světlejší, na slepení)
Postup přípravy
Změklé máslo smícháme s moučkovým a vanilinovým cukrem, přidáme vejce, sůl, skořici a mleté oříšky a na závěr vmícháme mouku. Rychle vypracujeme pevné těsto, které necháme alespoň hodinu odležet v chladu.
Pak těsto rozválíme na pomoučeném válu na tenký plát a vykrojíme z něj formičkou malé oválky. Rozložíme je na plech vyložený papírem na pečení, vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a upečeme dozlatova.
Po vychladnutí na polovinu oválků nastříkáme pomocí cukrářského sáčku s hladkou trubičkou rozmíchanou nutellu, zakryjeme je zbylými oválky a vše necháme v chladu ztuhnout.
Na závěr oválky namočíme z poloviny do rozehřáté tmavé polevy, po zaschnutí je ozdobíme linkami světlejší polevy a necháme zaschnout.
Načítám komentáře...