Vanilkové rohlíčky
Seznam surovin
- mouka pšeničná hladká 1,5 hrnku
- ořechy vlašské 1 hrnek (nastrouhané)
- máslo 3/4 kostky
- cukr moučkový 5 lžic
- vejce 1 kus
- cukr vanilkový 1 balení
- skořice 1/2 lžičky (mletá)
- cukr moučkový (na obalení, výtečný s vanilkou)
Postup přípravy
Mouku, ořechy, cukr, vanilinový cukr a skořici promícháme. Do směsi vyklepneme vejce, přidáme rozkrájené změklé máslo a rukama vychlazenýma pod studenou vodou vypracujeme středně tuhé těsto.
Zabalíme je do fólie a necháme v lednici hodinu rozležet. Z těsta vyválíme váleček silný 1,5 cm a nakrájíme jej na kousky o velikosti asi 1,5 cm. Z každého kousku vyválíme rohlíček, který mírně zahneme.
Rohlíčky pečeme v troubě vyhřáté na 180°C asi 10 minut. Ještě horké rohlíčky ihned obalujeme v moučkovém cukru.
Načítám komentáře...