Vanilkové rohlíčky I

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Do mísy prosejeme moučkový cukr, přidáme vanilinový cukr a změklé máslo a promícháme. Pak přidáme žloutky a umícháme kašovitou hmotu, do které na závěr zapracujeme prosátou hladkou mouku a jemně nasekané (nebo umleté) vlašské ořechy. Vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do fólie a necháme asi hodinu odležet a ztuhnout v chladničce.

Připravené těsto přeložíme na pomoučený vál, rozdělíme ho na několik částí, které vyválíme na stejně velké válečky a nakrájíme na kousky. Z každého kousku utvoříme kuličku, kterou rozválíme na malý váleček, stočíme ho do tvaru rohlíčku a špičky trochu zaoblíme (aby se nepřipalovaly). Rohlíčky rozložíme na plech vyložený papírem na pečení (nebo vymazaný tukem, vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 8 - 10 minut.

Upečené rohlíčky opatrně sundáme z plechu, nejlépe pomocí širokého kulatého nože, a ještě teplé je obalíme v moučkovém cukru smíchaném s vanilinovým cukrem (nebo v moučkovém cukru ochuceném pravou vanilkou).

Poznámka k receptu

Rohlíčky se nejlépe tvarují z polotuhého těsta.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...