Vanilkové rohlíčky
Seznam surovin
- mouka 300 gramů (hladká)
- cukr moučkový 40 gramů
- ořechy vlašské 100 gramů (pomleté)
- máslo 200 gramů
- žloutek 2 kusy
- citronová kůra
- cukr vanilkový 2 balení (+ moučkový na obalení)
Postup přípravy
Prosátou mouku, cukr, ořechy, máslo, žloutky a citronovou kůru vypracujte na hladké a kompaktní těsto. Zabalte ho do fólie a nechte aspoň 2 hodiny (nejlépe však přes noc) odpočinout v ledničce.
Pak z něj utvořte váleček o průměru asi 3 cm, ze kterého odkrajujte stejně velké dílky. Ty poté rozválejte na válečky, zahněte je do tvaru rohlíčků, klaďte na plech pokrytý pečicím papírem a pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 10 minut (rohlíčky by měly jen lehce zespodu zezlátnout).
Vyndejte je z trouby, nechte chvilku (asi 3 minuty) odpočinout a pak obalujte ve směsi moučkového a vanilkového cukru (po vyndání z trouby jsou rohlíčky velmi křehké, buďte proto při jejich obalování opatrní).
Načítám komentáře...