Vanilkové tyčky
Seznam surovin
- mouka pšeničná hladká 220 gramů
- kypřící prášek do pečiva 1 lžička
- vejce 2 kusy
- máslo 70 gramů
- cukr moučkový 70 gramů
- cukr vanilkový 1 balení
- vanilkový lusk (dřeň z lusku nebo mletá vanilka)
Postup přípravy
Mouku prosejte s práškem do pečiva, přidejte moučkový cukr, vanilku a vanilkový cukr, změklý tuk, vejce a zpracujte na vláčné těsto.
Zabalte ho a nechte v chladu chvíli odpočinout. Pak těsto rozkrájejte na 32 dílků, z každého uválejte váleček, rozložte je na plech vyložený pečicím papírem a nechte mezi nimi trochu mezery, protože nabudou. Vložte je do předehřáté trouby a zvolna upečte.
Ještě teplé je můžete obalit ve vanilkovém nebo moučkovém cukru.
Načítám komentáře...