Čokoládové košíčky s jahůdkou
Seznam surovin
- bonbony jahůdka 1 balení
- máslo (na vymazání formiček)
- cukr moučkový (na vysypání formiček)
- čokoládové těsto 1 kus (dávka)
Na náplň:
- citronová kůra 1 lžička (nastrouhaná)
- žloutek 2 kusy
- kakao 2 lžíce
- rum hnědý - tuzemský 2 lžíce (40%)
- šťáva citronová 2 lžíce
- cukr moučkový 1 hrnek
- cukr moučkový 2 lžíce
- máslo 0,8 kostky (změklé)
Postup přípravy
Těsto rozdělíme na kostičky o hraně asi 1,5 cm a namačkáme je do cukrem vysypaných formiček na košíčky. Naplněné formičky rozložíme na plech a pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C 10 - 12 minut. Košíčky necháme zchladnout a pak je opatrně vyklepneme z formiček.
V míse utřeme změklé máslo se žloutky a moučkovým cukrem do pěny. Přidáme rum, citronovou šťávu, kůru a důkladně promícháme. Malou část krému oddělíme stranou a ve zbylém rozšleháme kakaový prášek.
Košíčky naplníme pomocí cukrářského sáčku s rovnou trubicí tmavým krémem, vrch nastříkáme ozdobnou trubicí světlým krémem a na něj přilepíme "jahůdku". Připravené cukroví uchováme v temnu a chladu.
Recept na čokoládové těsto najdete .
Poznámka k receptu
Na ozdobu můžete použít i kandované ovoce nebo oříšky.
Načítám komentáře...