Čokoládové lodičky s rybízem
Seznam surovin
- rybíz červený 1 hrnek (mražený)
- máslo (na vymazání formiček)
- cukr moučkový (na vysypání formiček)
- čokoládové těsto 1 kus (dávka)
Na náplň:
- kakao 2,5 lžíce
- máslo 1 kostka (změklé)
- cukr moučkový 1 hrnek
- cukr moučkový 3 lžíce
- žloutek 2 kusy
Postup přípravy
Těsto rozdělíme na kostičky o hraně asi 1,5 cm a namačkáme je do máslem vymazaných a cukrem vysypaných formiček. Těsto důkladně prsty vymačkáme, aby vytvořilo vrstvu silnou asi 3 - 5 mm. Naplněné formičky rozložíme na plech a pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C 10 - 12 minut. Upečené košíčky necháme vychladnout, a pak je opatrně vyklepneme z formiček.
V míse utřeme změklé máslo se žloutky a moučkovým cukrem do pěny, přidáme kakao a promícháme. Krém naplníme do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou a ozdobně ho nastříkáme podélně ke straně lodiček.
Druhou stranu lodičky doplníme vždy kouskem rybízu a pocukrujeme moučkovým cukrem. Hotové košíčky uchováme v temnu a chladu.
Recept na čokoládové těsto najdete .
Poznámka k receptu
Pokud nemáte rybíz, můžete jej nahradit také jiným ovocem z mrazáku. Rybíz je ale pro svou navinulou chuť nejvhodnější.
Načítám komentáře...