Čokoládové placičky
Seznam surovin
- mouka pšeničná hladká (na posypání válu)
- cukrářské zdobení 1 balení (barevné, na ozdobu)
- čokoládové těsto 1 kus (dávka)
Na náplň:
- máslo 1 kostka
- cukr moučkový 1 hrnek
- žloutek 2 kusy
- rum hnědý - tuzemský 3 lžíce (40%)
Postup přípravy
Čokoládové těsto rozválíme na lehce pomoučeném válu na plát silný asi 4 mm a formičkou z něj vykrojíme sudý počet koleček. Rozložíme je na plech vyložený papírem na pečení a pečeme v troubě vyhřáté na 165 °C 8 - 10 minut. Upečené placičky necháme vychladnout.
Změklé máslo utřeme v míse se žloutky a moučkovým cukrem do pěny. Přidáme rum a vymícháme hladký krém.
Krém naplníme do cukrářského sáčku a nastříkáme na polovinu upečených koleček, zakryjeme druhou polovinou koleček a navrch ozdobně stříkneme trochu krému. Nakonec placičky posypeme cukrářským zdobením a cukroví uchováme v temnu a chladu.
Recept na čokoládové těsto najdete .
Poznámka k receptu
Vrchní kolečka můžete na mřížce přelít rozehřátou čokoládou a střed ozdobit jádrem lískového ořechu.
Načítám komentáře...