Čokoládové trubičky
Seznam surovin
- čokoládové těsto 1 kus (dávka)
- mouka pšeničná hladká (na posypání válu)
Na náplň:
- vaječný koňak 2 lžíce
- máslo 1 lžíce (změklé)
- čokoláda hořká 3 kusy (tabulka po 100 g)
- smetana na šlehání 1 kelímek
Na polevu:
- čokoládová poleva tmavá 1 balení
- čokoládová poleva bílá 1 balení
Postup přípravy
Těsto rozválíme na pomoučeném válu na plát silný 2 - 3 mm a nakrájíme ho na pruhy asi o 2 cm užší, než je délka trubiček. Každý pruh rozkrájíme na kousky dlouhé jako délka trubičky.
Plátky těsta obtočíme podél formiček na trubičky, rozložíme je na plech vyložený papírem na pečení a pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C 8 minut. Hotové trubičky necháme lehce zchladnout a stáhneme je z formiček.
V kastrůlku přivedeme k varu smetanu s likérem. Přidáme nahrubo nastrouhanou čokoládu a odstavíme. Mícháme, dokud se čokoláda nerozpustí a směs nevychladne. Do zchladlého základu po částech zašleháme změklé máslo a krém necháme mírně ztuhnout v lednici.
Trubičky naplníme pomocí cukrářského sáčku krémem. Nakonec trubičky ozdobně probarvíme čokoládovými polevami.
Recept na čokoládové těsto najdete .
Poznámka k receptu
Aby byly trubičky ještě čokoládovější, potáhněte je tmavou nebo bílou čokoládovou polevou.
Načítám komentáře...