Čokoládovo-kokosové tyčinky hrnkové
Seznam surovin
- čokoládové těsto 1 kus (místo vody do těsta vmícháme 4 lžíce kokosového likéru Malibu a mleté ořechy můžeme nahradit mletým kokosem)
- cukr moučkový (na vysypání formiček)
- máslo (na vymazání formiček)
Na náplň:
- rum hnědý - tuzemský 3 lžíce (40%)
- kokos 2,5 lžíce (mletý)
- máslo 0,8 kostky (změklé)
- cukr moučkový 1 hrnek
- žloutek 2 kusy
Postup přípravy
Čokoládové těsto (místo 3 lžic vody do základního těsta použijeme kokosový likér Malibu a ořechy nahradíme strouhaným kokosem) rozdělíme na kostičky o hraně asi 1,5 cm a namačkáme je do cukrem vysypaných formiček na tyčinky. Formičky rozložíme na plech a tyčinky pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C 12 minut.
Upečené tyčinky necháme vychladnout a vyklepneme je z formiček. V míse vyšleháme změklé máslo se žloutky a moučkovým cukrem do pěny. Přidáme rum, mletý kokos a důkladně promícháme.
Tyčinky nastříkáme pomocí cukrářského sáčku s ozdobně řezanou trubicí krémem a obalíme je ve strouhaném kokosu. Cukroví uložíme v temnu a chladu.
Recept na čokoládové těsto najdete zde.
Načítám komentáře...