Čokopučino kolečka
Seznam surovin
- mouka pšeničná hladká (na posypání válu)
- čokoládové těsto 1 kus (dávka)
Na náplň:
- smetana na šlehání 3 lžíce
- káva 1 lžička (rozpustná)
- máslo 1 kostka (změklé)
- cukr moučkový 1 hrnek
- tyčinka Kofila 1 kus
- kakao 3 lžíce
Na sníh:
- sůl (špetka, nebo pár kapek citronové šťávy)
- cukr moučkový 1/2 hrnku
- bílek 2 kusy
Postup přípravy
Čokoládové těsto rozválíme na pomoučeném válu na plát silný asi 3 mm a formičkou z něj vykrájíme kolečka. Rozložíme je na plech vyložený papírem na pečení a pečeme v troubě vyhřáté na 165 °C 8 - 10 minut. Hotová kolečka ihned přendáme na rovný povrch a necháme vychladnout.
Smetanu v hrnku ohřejeme v mikrovlnné troubě, vmícháme do ní instantní kávu a na kousky nakrájenou čokoládovou tyčinku. Hrnek zakryjeme fólií a prohřejeme na stupeň rozmrazování v mikrovlnné troubě. Směs vždy po 15 vteřinách promícháme a opakujeme, dokud se vše nespojí.
V míse utřeme máslo s cukrem do pěny a postupně do ní vešleháme rozpuštěnou čokoládu a kakao. Z bílků se špetkou soli ušleháme tuhý sníh a za stálého šlehání přidáme cukr. Sníh naplníme do cukrářského sáčku a na plech vyložený papírem na pečení nastříkáme kroužky o stejném průměru, jako jsou kolečka z těsta, a malé pusinky. Sníh sušíme v troubě vyhřáté na 120 °C asi hodinu.
Jakmile jde sníh sloupnout z papíru, vyjmeme plech z trouby a necháme vychladnout. Kolečka potřeme krémem, navrch přilepíme sněhový kroužek a na střed drobnou pusinku.
Recept na čokoládové těsto najdete .
Načítám komentáře...