Medové bonbony na stromeček
Seznam surovin
- med 170 gramů
- čokoláda na vaření 170 gramů
- tuk ztužený (100%) 1 lžička
- cukr krupice 140 gramů
- máslo 110 gramů
- olej (na potření)
Postup přípravy
Čokoládu rozlámejte do kastrůlku (použijte nádobu se silnějším dnem), přidejte 100% tuk a nechte při mírné teplotě změknout.
V jiném kastrůlku svařte cukr a máslo na karamel, přidejte med a za stálého míchání přiveďte k varu. Chvilku povařte a přidejte rozpuštěnou čokoládu. Jakmile začne směs bublat, odstavte a míchejte. Kápněte trošku na studený talíř. Pokud hmota ztuhne, je hotová (jinak ještě chvíli povařte a míchejte). Hmotu nalijte na plochou mísu potřenou olejem a než zcela ztuhne, krájejte nožem namáčeným ve vodě kostky nebo libovolné tvary. Bonbony nechte zcela ztuhnout.
Pak je přendejte na papírový košíček nebo zabalte do staniolu či barevného celofánu a nitkou přivažte na stromeček.
Načítám komentáře...