Základní čokoládové těsto hrnkové
Seznam surovin
- mouka pšeničná hladká 1,25 hrnku
- máslo 1/2 kostky
- máslo 1 lžíce
- cukr krystal 1/3 hrnku
- ořechy vlašské 1/3 hrnku (mleté)
- čokoláda hořká 1,5 kusu (tabulka)
- kakao 3 lžíce
- cukr vanilkový 1 balíček
- pomerančová kůra (nastrouhaná z 1/3 pomeranče)
- voda 3 lžíce
Postup přípravy
Mleté ořechy promícháme se lžící změklého másla, nastrouhanou (předem důkladně omytou) kůrou z pomeranče, prosátou hladkou moukou a vanilinovým cukrem.
V druhé míse vyšleháme robotem 1/2 kostky změklého másla s krystalovým cukrem a šleháme, dokud se cukr zcela nerozpustí. Do másla zapracujeme ořechovou hmotu, 3 lžíce studené vody, kakao a najemno nastrouhanou čokoládu.
Ze směsi vypracuje hladké těsto, zabalíme je do fólie a necháme v lednici hodinu rozležet.
Poznámka k receptu
Do čokoládového těsta používejte jen velmi kvalitní holandské kakao. Levné kakao zbarví těsto do šedavého odstínu. Cukroví z čokoládového těsta pečte velmi opatrně, rychle se připaluje a podle barvy nepoznáte, jestli už je hotové.
Načítám komentáře...