Houbičky s marmeládou
Seznam surovin
- mouka pšeničná hladká 210 gramů
- máslo 140 gramů
- cukr moučkový 70 gramů
- žloutek 2 kusy
- cukr vanilkový 1 balíček
- mouka pšeničná hladká (na vál)
- marmeláda (meruňková, na slepení)
- čokoládová poleva tmavá (na ozdobení)
Postup přípravy
Hladkou mouku smícháme s moučkovým a vanilinovým cukrem, přidáme nakrájené změklé máslo a žloutky a vypracujeme hladké vláčné těsto, které zabalíme do mikrotenové fólie a necháme v chladu asi 30 minut odpočinout.
Pak těsto rozválíme na pomoučeném válu na plát silný asi 2 - 3 mm a vykrojíme z něj formičkou tvary houbiček. Rozložíme je na plech vyložený papírem na pečení, vložíme do trouby vyhřáté na 170 °C a upečeme dozlatova (asi 10 – 12 minut). Upečené houbičky přeložíme na rovnou podložku a po vychladnutí slepíme vždy dvě houbičky meruňkovou marmeládou a necháme zatuhnout v chladničce.
Na závěr kloboučky houbiček potřeme rozehřátou čokoládovou polevou a necháme zaschnout.
Načítám komentáře...