Kačenky z lineckého těsta

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

V míse smícháme hladkou mouku, cukr a změklé máslo, přidáme žloutky a nastrouhanou kůru a vypracujeme hladké těsto. Zabalíme ho do mikrotenové fólie a necháme v chladu odpočinout asi 30 minut.

Pak těsto rozválíme na pomoučeném válu na plát silný asi 2 mm a formičkami z něj vykrojíme tři nebo čtyři velikosti hvězdiček nebo kytiček. Rozložíme je na plech vyložený papírem na pečení, vložíme do trouby vyhřáté na 170 °C a upečeme je dorůžova.

Ihned je sundáme z plechu a po vychladnutí slepíme vždy tři či čtyři různé velikosti hvězdiček (kytiček) rozmíchanou marmeládou a necháme zaschnout.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...