Kačenky z lineckého těsta
Seznam surovin
- mouka pšeničná hladká 210 gramů
- máslo 140 gramů
- zavařenina rybízová 80 gramů ((nebo jiná pikantní))
- cukr moučkový 70 gramů
- žloutek 2 kusy
- citronová kůra 1 špetka (strouhaná)
- mouka pšeničná hladká (na vál)
Postup přípravy
V míse smícháme hladkou mouku, cukr a změklé máslo, přidáme žloutky a nastrouhanou kůru a vypracujeme hladké těsto. Zabalíme ho do mikrotenové fólie a necháme v chladu odpočinout asi 30 minut.
Pak těsto rozválíme na pomoučeném válu na plát silný asi 2 mm a formičkami z něj vykrojíme tři nebo čtyři velikosti hvězdiček nebo kytiček. Rozložíme je na plech vyložený papírem na pečení, vložíme do trouby vyhřáté na 170 °C a upečeme je dorůžova.
Ihned je sundáme z plechu a po vychladnutí slepíme vždy tři či čtyři různé velikosti hvězdiček (kytiček) rozmíchanou marmeládou a necháme zaschnout.
Načítám komentáře...