Linecká srdce
Seznam surovin
- mouka pšeničná polohrubá 225 gramů
- tuk 75 gramů
- sorbit 50 gramů (sypký)
- vejce 1 kus
- voda 1,5 lžíce
- kypřící prášek do pečiva 1 lžička
- marmeláda 5 lžic (DIA)
- mouka pšeničná hladká (na vál)
- sorbit (na pocukrování)
Postup přípravy
Prosátou mouku s práškem do pečiva a sorbitem promícháme s nakrájeným tukem, vejcem a troškou vody a vypracujeme hladké vláčné těsto. Zabalíme ho do mikrotenové fólie a necháme 2 hodiny v chladu.
Připravené těsto rozdělíme na dvě části, každou rozválíme na pomoučeném válu na plát silný 2 mm a vykrájíme z nich celkem 80 srdíček. V polovině srdíček ještě vykrojíme libovolným tvořítkem středy.
Všechny tvary přeneseme na plechy s papírem na pečení a pečeme v troubě vyhřáté na 170 °C dorůžova - plné tvary 10 minut, tvary s vykrojeným středem 8 minut. Upečená srdíčka necháme vychladnout a pak je uložíme na 10 a více dnů ve vzduchotěsné nádobě v chladu.
Po uležení všechna plná srdíčka potřeme marmeládou a spojíme je se srdíčky s vykrojeným středem. Před podáváním můžeme srdíčka ještě pocukrovat.
Načítám komentáře...