Linecké cukroví ze špaldové mouky
Seznam surovin
- mouka špaldová 250 gramů (Špaldová mouka Babiččina volba)
- máslo 125 gramů (změklé)
- cukr moučkový 125 gramů
- vejce 1 kus
- citronová kůra 1 lžička
- vanilkový extrakt 1 lžička
- marmeláda 1 sklenice (na slepování)
Postup přípravy
1. Mouku smíchejte s citronovou kůrou. Máslo utřete s cukrem a postupně vmíchejte vejce a vanilkový extrakt. Do máslové směsi zapracujte mouku - vznikne vám hladké těsto. Těsto zabalte do potravinové folie a uložte alespoň na hodinu do lednice.
2. Vychlazené těsto vyválejte na pomoučené ploše a vykrajujte vámi vybrané tvary. Jednotlivé kousky cukroví klaďte na plech vyložený pečícím papírem. Pečte při teplotě 170 °C do růžova, asi 3 - 5 minut, podle tloušťky těsta a velikosti cukroví. Vychladlé kousky slepujte marmeládou.
Načítám komentáře...