Linecké kytičky
Seznam surovin
- mouka pšeničná hladká 300 gramů
- máslo 200 gramů
- cukr moučkový 100 gramů
- vejce 1 kus
- cukr vanilkový 1 balíček
- citronová kůra 1 lžička (strouhaná)
- mouka pšeničná hladká (na vál)
- marmeláda 150 gramů ((jahodová nebo rybízová) na naplnění)
- cukr moučkový (na posypání)
Postup přípravy
V míse rozmícháme změklé máslo s oběma druhy cukru a citronovou kůrou na hladký krém. Přimícháme vejce a na závěr do hladké hmoty přidáme prosátou mouku. Vypracujeme hladké těsto (mouku nezapracováváme příliš dlouho ani těsto moc dlouho nepřevalujeme, aby se nezapařilo), zabalíme ho do mikrotenového sáčku a necháme asi 30 minut odpočinout v chladničce.
Pak těsto rozválíme na pomoučeném válu na plát, vykrájíme z něj formičkou tvary kytiček a rozložíme je na plech vyložený papírem na pečení. V polovině kytiček ještě vypíchneme kulatým vykrajovátkem střed, vše vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a upečeme do světle zlatavé barvy.
Upečené kytičky necháme vychladnout, pak plné kytičky potřeme marmeládou, zakryjeme je vykrojenými kytičkami a cukroví poprášíme moučkovým cukrem.
Poznámka k receptu
Aby červená marmeláda hezky vynikla, posypte nejprve vykrojené kytičky cukrem a teprve pak je přilepte na kytičky potřené marmeládou.
Načítám komentáře...