Linecké slepovánky
Seznam surovin
Těsto:
- mouka pšeničná hladká 500 gramů
- máslo 350 gramů
- cukr moučkový 200 gramů
- cukr vanilkový 1 kus
- žloutek 1 kus (uvařený)
- žloutek 1 kus (čerstvý)
- citronová kůra 1 kus (+štáva z 1/2 citronu)
Náplň:
- marmeláda (pikantní(nejlépe rybízová) na slepení)
Postup přípravy
Z prosáté mouky, změklého másla, obou cukrů, žloutků, citronové kůry a šťávy vypracujte těsto. Zabalte ho do fólie a dejte aspoň na 2 hodiny do ledničky.
Pak je na lehce pomoučené pracovní ploše vyválejte na plát silný asi 2mm a vykrajujte z něj různé tvary (polovina bude vždy plná a druhá s ozdobnými otvory).
Pečte v troubě předehřáté na 180°C asi 10 minut, až těsto zpevní. Nemělo by ale příliš zezlátnout. Vychladlé kousky cukroví slepujte marmeládou.
Načítám komentáře...