Linecké trojhránky
Seznam surovin
- mouka pšeničná hladká 200 gramů
- máslo 120 gramů ((nebo rostlinný tuk))
- cukr 60 gramů
- žloutek 2 kusy
- mouka pšeničná hladká (na vál)
Na náplň:
Postup přípravy
Do mísy nasypeme hladkou mouku a cukr, přidáme změklé nakrájené máslo (nebo margarín) a žloutky a rychle vše zpracujeme nejprve krátkou menší vařečkou a pak rukama, až vznikne hladké těsto. Vytvarujeme ho do ne příliš silného válečku, zabalíme ho do mikrotenové fólie a necháme v chladu odpočinout.
Odleželé těsto rozválíme na pomoučeném válu na plát silný asi 3 mm, vykrojíme z něj sudý počet trojhránků a do poloviny z nich ještě vypíchneme ve středu malé kolečko. Přeložíme je na plech vyložený papírem na pečení, vložíme do trouby vyhřáté na 150 °C (v méně vyhřáté troubě by se cukroví roztékalo) a upečeme dozlatova.
Čerstvý zázvor oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Odměříme jednu lžičku, smícháme ji v malém kastrůlku s marmeládou, zahřejeme a krátce povaříme.
Upečené vychladlé trojhránky slepíme po dvou připravenou vychladlou ochucenou marmeládou (vždy jeden plný trojhránek a jeden s vykrojeným středem). Trojhránky uložíme v chladu a necháme několik dnů odležet.
Načítám komentáře...