Linecké trojhránky

Seznam surovin

Na náplň:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Do mísy nasypeme hladkou mouku a cukr, přidáme změklé nakrájené máslo (nebo margarín) a žloutky a rychle vše zpracujeme nejprve krátkou menší vařečkou a pak rukama, až vznikne hladké těsto. Vytvarujeme ho do ne příliš silného válečku, zabalíme ho do mikrotenové fólie a necháme v chladu odpočinout.

Odleželé těsto rozválíme na pomoučeném válu na plát silný asi 3 mm, vykrojíme z něj sudý počet trojhránků a do poloviny z nich ještě vypíchneme ve středu malé kolečko. Přeložíme je na plech vyložený papírem na pečení, vložíme do trouby vyhřáté na 150 °C (v méně vyhřáté troubě by se cukroví roztékalo) a upečeme dozlatova.

Čerstvý zázvor oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Odměříme jednu lžičku, smícháme ji v malém kastrůlku s marmeládou, zahřejeme a krátce povaříme.

Upečené vychladlé trojhránky slepíme po dvou připravenou vychladlou ochucenou marmeládou (vždy jeden plný trojhránek a jeden s vykrojeným středem). Trojhránky uložíme v chladu a necháme několik dnů odležet.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...