Pistáciová béčka
Seznam surovin
- linecké těsto 2/3 kusu (2/3 dávky z receptu na základní linecké těsto)
- pistácie 1/2 hrnku (jemně strouhané)
- vejce 1/2 kusu
- máslo 2 lžíce (změklé)
- cukr hnědý 2 lžíce
Postup přípravy
Čtvrtinu těsta prohněteme v míse s pistáciemi, cukrem, máslem a vejcem. Zbylé těsto rozdělíme na poloviny a každou rozválíme na plát o velikosti asi 30x15 cm.
Mezi dvěma mikrotenovými fóliemi rozválíme pistáciové těsto na plát o velikosti 30x10 cm, vrchní fólii sloupneme a stranou bez fólie plát rozložíme na střed prvního lineckého plátu. Sejmeme druhou fólii a druhý plát lineckého těsta rozložíme přes pistáciové těsto. Slepené pláty stočíme z každé dlouhé strany ke středu tak, že vznikne dvojitý tubus.
Tubus nakrájíme ostrým nožem na plátky silné asi 2 cm a rozložíme je na plech vyložený papírem na pečení dále od sebe. Béčka pečeme v troubě vyhřáté na 175°C 5 minut, dokud těsto nezbělá, pak snížíme teplotu na 165°C a dopečeme ještě 5 minut dozlatova.
Recept na linecké těsto najdete zde.
Poznámka k receptu
Místo pistácií můžete použít ořechy, kokos nebo dokonce jenom opraženou strouhanku.
Načítám komentáře...