Plněné tyčinky
Seznam surovin
- mandle 3 lžíce (mleté, na posypání)
- vejce 1 kus (na potření)
- linecké těsto 1/2 kusu (1/2 dávky z receptu na základní linecké těsto)
Na náplň:
- rum hnědý - tuzemský 1 lžíce (40%)
- mandle 3/4 hrnku (jemně mleté, loupané)
- čokoláda mléčná 1/2 kusu
- med 2 lžíce
- sójový suk 1 kus
Postup přípravy
Do mísy nastrouháme sójový suk, přidáme mandle, med, rum, rozpuštěnou čokoládu a vypracujeme tuhou hmotu. Pokud se hmota drobí, přidáme kousek másla, a pokud stále příliš lepí, přidáme mleté mandle. Hmotu na náplň zabalíme do fólie a necháme hodinu odležet v lednici.
Základní těsto rozválíme na pomoučeném válu na plát silný 2 mm a rozkrájíme ho na pruhy široké 6 cm. Náplň rozdělíme na kuličky velikosti lískového ořechu a vyválíme ji rukama na tenké válečky. Náplň balíme do těsta tak, že váleček položíme na těsto a obalíme ho jen jednou dokola. Těsto odřízneme a pokračujeme dalším válečkem náplně. Spoje před slepením potíráme prošlehaným vejcem.
Válečky naskládáme na plech vyložený papírem na pečení, potřeme zbývajícím vejcem a posypeme mandlemi. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 5 minut, potom teplotu snížíme na 150°C a dopečeme ještě 5 minut.
Recept na linecké těsto najdete zde.
Poznámka k receptu
Náplň do tyčinek můžete připravit i z kokosu. Smíchejte suk se strouhaným kokosem a medem, zpevněte směs rozehřátou bílou čokoládou a vmíchejte kokosový likér Malibu.
Načítám komentáře...