Řezy s datlemi

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Datle pokrájíme najemno a společně s vejcem, rozinkami, medem a změklým máslem je v sekacím strojku zpracujeme na hrubozrnnou pastu. Celé dno plechu vyložíme pečicím papírem. Ze tří čtvrtin dávky lineckého těsta vytvarujeme váleček a ten pak přímo na papíře rozválíme na plát velký asi 20x16 cm a silný okolo 3 mm. Papír s těstem přendáme na nízký plech (nebo plech otočíme dnem vzhůru) a dáme do trouby vyhřáté na 170°C. Pečeme, dokud těsto nezbělá.

Na upečený základ rovnoměrně rozetřeme datlovou pastu a dáme zpět do trouby. Pečeme dalších 10 minut. Upečený plát opatrně stáhneme i s papírem přes skosenou hranu plechu na pracovní desku a ještě horký nakrájíme na řezy.

Zbylé těsto rozdělíme na poloviny. Do jedné vpracujeme kakao a obě poloviny vyválíme do válečků o síle prstu, z nichž smotáme cop. Nakrájíme ho na asi 20 plátků a upečeme. Vychladlé pečivo slepíme rozpuštěnou polevou.

Recept na linecké těsto najdete zde.

Poznámka k receptu

Sekací strojek je většinou součástí domácího robotu. Pokud ho nemáte, můžete směs dvakrát semlít v masovém strojku.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...